REISVERSLAG TAIWAN 2015

Verslag van een rondreis door Taiwan, deel 2: Hualien


21 oktober: Taroko National Park
 
Bij Hualien ligt ingeklemd tussen de steile kliffen bij de kust en de hogere bergen naar het binnenland het Nationale Park Taroko. Belangrijkste bezienswaardigheid is de 20 kilometer lange Tarokokloof, die door de Liuwe rivier tot soms wel honderd meter diepte is uitgesleten in het marmer van de rotsen. Je kunt hier goed wandelen en dat gaan we dan ook doen vandaag. Aan het begin van het park ligt de Shakadang trail langs de Shakadang rivier. Ook al regent het, het is een mooie wandeling. Helaas is het laatste deel afgesloten vanwege puin dat naar beneden is gekomen.
tarokonationalpark_small.jpg tarokonationalpark2_small.jpg tarokonationalpark3_small.jpg tarokonationalpark4_small.jpg tarokonationalpark5_small.jpg
Daarna rijden we met de bus door de kloof. Indrukwekkend is hoe de marmeren wanden bijna loodrecht omhoog steken, nog net ruimte latend voor de weg en de rivier. Na een koffiestop lopen we de Lianhua trail. Het leuke aan deze wandeling is dat het pad vlak langs de rots hoog boven het water in de kloof loopt, waardoor je heel mooi in de kloof kijkt. Op sommige delen van de trail gaat de wandeling door tunnels. Voor de lunch stoppen we bij het bezoekerscentrum van Taroko Nationaal Park. Helaas zijn een aantal andere dingen in het park afgesloten en bezoeken we ook niet de Changchun Shrine (een fout van Djoser naar mijn mening!), dus verlaten we het park na de lunch.
tarokonationalpark6_small.jpg tarokonationalpark7_small.jpg tarokonationalpark8_small.jpg tarokonationalpark9_small.jpg tarokonationalpark10_small.jpg
We maken nog een stop bij Qingshuiklif (maar niet op de juiste plaats) en bezoeken daarna het strand van Qixingtan. Als we terug komen in Hualien laat ik me met Erik, Brigit, Jinny, Berry en Harrie afzetten in het centrum van de stad, zodat we de stad kunnen bekijken. Het is niet erg toeristisch, net als overal in Taiwan. Veel winkels voor telefoonaccessoires dat wel. We gaan daarom wat drinken bij de enige bar die we kunnen vinden. Het is een beetje aparte bar, want het bestaat uit allemaal kleine kamertjes voor families. Of misschien stelletjes? We eten even later bij een Japans restaurant en delen allerlei sushi's, maki-rollen en tempura. Het is lekker. Daarna lopen we terug naar ons hotel.
qingshuiklif_small.jpg qixingtanstrand_small.jpg hualien_small.jpg hualien2_small.jpg hualien3_small.jpg

 
22 oktober: Van Hualien naar Chihpen
 
Nadat we vertrokken zijn uit Hualien stoppen we eerst bij het Liyumeer. Dit meer werd door een aardbeving gevormd in de Gutonglan-rivier. Het is nu een recreatiemeer. In het Liyu Lake Sculpture Park staan 17 beelden van diverse kunstenaars, waaronder The View van een Nederlandse kunstenares. De volgende stop is bij de oude Gangfu suikerfabriek waar suiker uit suikerriet werd gehaald. Het is nu een soort van amusementsparkje en ze hebben er heel lekker ijs. Daarna rijden we verder door de bergen langs velden met thee, rijst en ananas. We passeren bij Ruisui de Kreeftkeerkring. Terug bij de kust stoppen we bij Sanxiantai voor lunch.
liyumeer_small.jpg ruisui_small.jpg ruisui2_small.jpg cicade_small.jpg sanxiantai_small.jpg
Bij Sanxiantai liggen drie grote rotsen in zee die door erosie aparte vormen hebben gekregen. De rotsen zouden volgende een legende de voetafdrukken zijn van drie Chinese heiligen die hier overnachtten: Lyu-Dongbin, Li-Tieguai and He-Xiangu. In werkelijkheid gaat het hier om een eiland van vulkanische rots en kraal dat vlak voor de kust bij Sanxiantai ligt. Het eiland is met het vasteland verbonden door een 320 meter lange voetgangersbrug met 8 bogen. De brug werd gebouwd in 1987 en de bogen staan voor de golven. Na Sanxiantai maken we nog een stop bij Taitung waar een waterkanaaltje zo is aangelegd dat het door optisch bedrog net lijkt of het water omhoog stroomt.
sanxiantai2_small.jpg sanxiantai3_small.jpg sanxiantai4_small.jpg sanxiantai5_small.jpg taitung_small.jpg
Om half vijf komen we aan bij ons hotel bij Zhiben of Chihpen. In dit gebied zijn de bekendste warmwaterbronnen van Taiwan te vinden en ook in ons hotel kunnen we er gebruik van maken. Een groot deel van de groep gaat dan ook net als ik in de hete baden. Het is erg heet en het stinkt uiteraard naar zwavel, dus meer dan drie kwartier blijven we er niet, maar dan zijn we wel weer jong en gezond. Om half zeven ga ik met Eric, Brigitte, Jinny, Berry en Harrie eten bij Mibanai, een aboriginal restaurant, waar zowel het personeel als het eten er aboriginal (?) uitzien. Daarna halen we bij de supermarkt ijs als dessert en bier om bij het hotel op te drinken (er is ook hier geen bar te vinden).

 
23 oktober: Van Chihpen naar Kenting
 
Om 9 uur verlaten we de warme baden van Chiphen en rijden verder naar Kenting. Voor het eerst deze reis zien we de zon! De tyfoon Koppu is flink afgezwakt en zijn invloed op het weer in Taiwan wordt minder. Door mooie groene bergen met veel bos rijden we langs de kust, eerst de oostkust en later de westkust, om in het uiterste zuiden van Taiwan terecht te komen. Rond 12 uur komen we aan bij ons hotel in Kenting. Kenting is het meest toeristische plaatsje dat we tot nu toe zijn tegengekomen. Het is een stadje met stranden, clubs, bars, veel eetstalletjes, gelegenheid om er met de fiets of scooter op uit te trekken en veel watersport. De hotelkamers zijn nog niet klaar, dus we gaan eerst de hoofdstraat in om een Thaise curry te eten.
onderweg_small.jpg kenting_small.jpg kentingforestrecreationarea_small.jpg kentingforestrecreationarea2_small.jpg kentingforestrecreationarea3_small.jpg
Om twee uur vertrek ik met een deel van de groep om te gaan wandelen bij Kenting Forest Recreation Area. Dit is een mooi natuurpark dat bestaat uit koraal dat door seismische werking omhoog is gekomen tot ruim 300 meter. Bij een uitzichttoren heb je mooi uitzicht over de bossen hier in het zuiden van Taiwan. Het koraal heeft hier een vreemd landschap gemaakt waar je tussen het versteende koraal en rotsen van kalksteen doorloopt onder banyan-bomen door, terwijl apen en eekhoorns wegschieten. In het park komen een aantal grotten voor, waarvan de Fairy Cave de meest indrukwekkende is, omdat je enkele honderden meters lang onder de grond loopt. Het bijzondere landschap maakt dit een mooie en leuke wandeling! Om half vijf gaan we terug naar Kenting.
kentingforestrecreationarea4_small.jpg kentingforestrecreationarea5_small.jpg kentingforestrecreationarea6_small.jpg kentingforestrecreationarea7_small.jpg kentingforestrecreationarea8_small.jpg
In Kenting begint rond 6 uur de grote en levendige nachtmarkt. De hoofdstraat staat vol met eetstalletjes met de meest vreemde snacks, schietspelletjes en nog meer. Het is er ook enorm druk. Met Fred, Berry, Jinny, Erik en Brigitte eet ik Thais bij een leuk restaurantje en nadat we de gezellige nachtmarkt goed bekeken hebben, nemen we bij hetzelfde restaurant nog wat te drinken op de reis!
kenting2_small.jpg kenting3_small.jpg kenting4_small.jpg

 
< Vorige Pagina: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6] 

Volgende >

Beginpagina Taiwan