Reisverslag Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Victoria Falls - 5. Etosha Nationaal park
REISVERSLAG ZUID-AFRIKA, NAMIBIË, BOTSWANA 2010

Verslag van een rondreis door de natuur van zuidwest Afrika, deel 5


Etosha Nationaal park, Okaukuejo (2)
 
Het grootste deel van de tijd na de lunch tot de volgende game drive om half vier breng ik door bij de waterhole van Okaukuejo. Uren zou ik hier stil kunnen zitten om het wild te bekijken dat voorbij komt. Voor mij persoonlijk waren die uren bij de waterhole wel het hoogtepunt van de vakantie. Deze middag komen er in grote aantallen dieren voorbij. Onderstaande foto's geven een indruk van wat ik zag. Een grote groep zebra's kwam drinken, een groep spiesbokken neemt een bad, een olifant geeft zichzelf een douche en ook enkele hartebeesten, gnoes en koedoes komen wat drinken. Met name het moment dat is vastgelegd op foto 8, dat is toch ongelooflijk!
photo169_small.jpg photo170_small.jpg photo171_small.jpg photo172_small.jpg photo173_small.jpg
photo174_small.jpg photo175_small.jpg photo176_small.jpg photo177_small.jpg photo178_small.jpg
photo179_small.jpg photo180_small.jpg photo181_small.jpg photo182_small.jpg photo183_small.jpg
Om half vier vertrekken we voor een tweede game drive. We zien nu iets minder dan vanochtend. Wel staan we geruime tijd te kijken bij een neushoorn, maar deze blijft achter de bomen en het lukt niet goed hem op de foto te krijgen. We zien nog diverse vogels, een struisvogel, een "black-spotted" hyena en natuurlijk giraffen, springbokken en zebra's. Na terugkomst gaat de zon bijna onder en dus haasten we ons naar de waterhole voor een paar mooie foto's. Er staan juist verschillende giraffen te drinken. De zonsondergang is mooi, zeker met de giraffen op de voorgrond. Ook 's avonds is er voldoende leven: zo is er een neushoorn die op wel 1 meter afstand van ons komt lopen en ons totaal niet lijkt op te merken. Jakhalzen zien we ook want deze lopen soms gewoon langs de tenten en we zijn gewaarschuwd geen schoenen buiten de tent te laten staan, omdat jakhalzen daar een voorkeur voor zouden hebben.
photo184_small.jpg photo186_small.jpg photo185_small.jpg photo187_small.jpg photo193_small.jpg
photo188_small.jpg photo189_small.jpg photo190_small.jpg photo191_small.jpg photo192_small.jpg


Etosha Nationaal park (3)
 
Zaterdag 16 oktober: Vandaag rijden we het kamp Okaukuejo via Halali naar Namutoni. De route er naar toe gaat door het park en is dus een grote game drive. We maken een stop in de Etosha Pan, de enorme zoutpan in het midden van het park. Dit bestaat uit een enorme bijna verblindend witte vlakte. Hier maken we onze groepsfoto. Chauffeur Christof gebruikt alle camera's om voor iedereen een groepsfoto te maken.
photo194_small.jpg photo195_small.jpg photo196_small.jpg photo197_small.jpg photo198_small.jpg
photo199_small.jpg photo200_small.jpg photo201_small.jpg
Voor de lunch maken we een stop bij het kamp Halali. Ook Halali heeft een mooie waterhole en we hebben een uurtje om hier te kijken. In die tijd komt een aantal olifanten voorbij en een aantal hartebeesten. Van Halali rijden we verder naar Namutoni. Misheck die 's ochtends bij de chauffeur zat, komt bij ons zitten. Hij zegt glimlachend dat hij heeft gemerkt dat wij niet zo goed zijn in het spotten van wild en dat hij wel eens wat zal laten zien. We vermoeden dat hij een goede tip van iemand heeft gehad. Na een stukje rijden ziet hij dan ook ineens twee leeuwen die aan het paren te zijn. Ze zijn te ver om op de foto's te zetten. Dichterbij blijken echter nog twee leeuwen te liggen. Vlak voor hen loopt op dat moment een groep impala's. Wij zitten met de camera's klaar om de aanval vast te leggen, maar de leeuwen hebben blijkbaar geen honger of het is te warm, want ze laten de impala's op enkele meters voorbij lopen!
photo202_small.jpg photo203_small.jpg photo204_small.jpg photo205_small.jpg photo206_small.jpg
Voor we bij onze overnachtingsplaats Namutoni aankomen, zien we nog een aantal dieren, waaronder een aardvarken. Bij Namutoni is ook een waterhole maar die is minder mooi en er lijkt minder wild te komen drinken dan bij Okaukuejo en Halali. We hebben ook niet veel tijd om daar naar te kijken, want na een heerlijk diner van pasta met groenten en kip door Misheck, maak ik met een deel van de groep een night drive. Hierbij gaan we in het donker Etosha in en zullen we met een rode lamp proberen dieren op te sporen. De gids is vol goede moed, want hij heeft de vorige avond nog verschillende katachtigen gezien. Bij de eerste waterplaats zien we al een grote kudde olifanten met hun jongen baden en drinken en komen een aantal neushoorns voorbij. Bij alle volgende waterplaatsen is het echter leeg. We zien nog wel wat zebra's en springbokken, een springhaas en een grote uil, maar we zijn toch wat teleurgesteld in deze (koude) excursie.
photo207_small.jpg photo208_small.jpg photo209_small.jpg photo210_small.jpg


Van Etosha naar de Okavangorivier
 
Zondag 17 oktober: Vandaag hebben we weer een lange reisdag voor de boeg en het ontbijt is dan ook al om half zeven, waarna we snel afwassen en vertrekken. Rond 9 uur maken we een stop om boodschappen te doen bij de Spar. Helaas wordt er op zondag geen wijn verkocht. De lunch eten we in de bus op om tijd te sparen. Vandaag zit ik weer aan tafel bij Arjen, Kartin, Jaak, Anke en Karel en dus wordt er weer gekaart. Dat breekt de tijd, want het is al half zes als we bij de camping in Divundu aankomen. De camping ligt aan de Okavangorivier en we worden gewaarschuwd voor krokodillen. De eigenaar vertelt een verhaal over zijn hond die een paar weken geleden was gepakt door een krokodil die uit het water sprong. Vreemd genoeg heb ik datzelfde verhaal al in oudere reisverslagen gelezen. Er is een zwembad en een bar, dus we vermaken ons toch wel. Misheck maakt hamburgers voor ons met patat, hoe krijgt hij het voor elkaar op zijn brandertje!
photo211_small.jpg photo212_small.jpg photo213_small.jpg photo214_small.jpg photo215_small.jpg

 
< Vorige Pagina: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8] 

Volgende >

Beginpagina Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Victoria Falls