VERSLAG STEDENREIS LONDEN (1)

1. Juli 2004    2. April 2008      3. Juli 2009


  
UK vlag

Je vindt hier een verslag van vier dagen die ik in juli 2004 in Londen doorbracht. Onder andere bezocht ik Westminster Abbey met het graf van de grote Isaac Newton, woonde ik een zitting bij van het House of Commons in de Houses of Parliament, bezocht ik de Tower Bridge en de kroonjuwelen in de Tower of London en niet te vergeten het Science Museum met enorme stoommachines. Verder zag ik natuurlijk Buckingham Palace, het prachtige Museum of Natural History en onder andere de fascinerende afdeling Egypte in het British Museum. Verder bracht ik een bezoek aan twee musicals.

 

woensdag 21 juli:

Met de KLM vloog ik van Amsterdam Schiphol naar London Heathrow, om vervolgens met de metro naar Piccadilly circus en het Regent Palace Hotel London aan te komen. Na mijn bagage te hebben gedumpt ben ik direct de stad ingelopen. Via de Mall, The Horse Guards (foto 1-3) en Downingstreet, de woning van de premier (wat met name te zien is aan veel hekken), kwam ik bij de prachtige en beroemde Westminster Abbey (foto 5,6), die ik natuurlijk uitgebreid van binnen bekeek, want hier vinden tenslotte alle kroningen plaats en bevinden bevinden zich veel beroemde graven, zoals van een deel van de koninklijke familie en veel belangrijker: dat van de grote natuurkundige Isaac Newton. Daarna liep ik door naar de Houses of Parliament (foto 7-11) en bezocht ik hier een zitting van het House of Commons. Voor en na een goed diner wandelde ik 's avonds langs de Thames waar je een mooi gezicht hebt op de vele lichtjes van de altijd drukke stad Londen.

Horse guards
1
Horse Guard
2
Horse Guards
3

4
Westminster Abbey
5
Westminster Abbey
6
Thames
7
Houses of Parliament
8
Big Ben
9
Big Ben
10
Houses of parliament
11
Millenium Wheel
12
Thames
13
Thames in Londen
14
The Tower Bridge bij nacht
15
 

donderdag 22 juli:

Al vroeg in de ochtend vertrok ik naar Tower Hill met de  bekende Tower Bridge en deed de "Tower Bridge Experience" (foto 16-21). Daarna was het de beurt aan het beroemde museum van de Tower of London en zag ik de kroonjuwelen (foto 21,22).  Van de Tower of London is het een klein eindje lopen naar de Millenium Bridge (foto 23) en naar de St.Paul Cathedral, waar een klim naar de top van de koepel niet kon ontbreken, want zoals mijn reisgids voorspelde heb je hier een spectaculair uitzicht over Londen (foto 24-27). Aan het einde van de dag bezocht ik tenslotte het Science Museum met zijn enorme stoonmachines. Het hoogtepunt van de dag en onmisbaar in Londen was de voorstelling in het Queens Theatre van de fantastische musical Les Miserables

Tower Bridge
16
Uitzicht Tower Bridge
17
Londen
18
Londen aan de Thames
19
Gerard in Londen op de Tower Bridge
20
Tower of London
21
Tower of London
22
Millenium Bridge
23
Uitzicht vanaf St. Paul
24
St Pauls cathedral
25
Londen vanaf St.Paul Cathedral
26
London
27
Queens Theatre
28
 

vrijdag 23 juli:

Mijn eerste bezoek vandaag was aan Green Park (foto 29), gevolgd door het daar vlkabij gelegen Buckingham Palace, waar ik uiteraard zorgde op tijd te zijn voor de wisseling van de wacht (foto 30-35). In de middag bezocht ik St. James's Park (foto 36,37) en het  Hyde Park met zijn beroemde Speakers Corner en Serpentina (foto 38). In de buurt van dit park staan ook de Royal Albert Memorial en de Royal Albert Hall (foto 42), bekend van de Promenade-concerten. Een ander mooi park is Kensington Park (foto 41), met het  Kensington paleis en tuin (foto 39,40). De dag sloot ik af met het Museum of Natural History (foto 43-45), om via Trafalgar square richting mijn volgende musical te gaan. Het was tijd voor een bezoek aan de beste en mooiste musical die speelt in Londen: The Phantom of the Opera in Her Majesty's Theatre

 

zaterdag 24 juli:

Deze laatste halve dag wandelde ik van Piccadilly Circus naar Oxford street en bezocht daarna het geweldig interessante British Museum (foto 47,48) met zijn fascinerende Egyptische afdeling. In Regent Park (foto 49,50) zag ik vervolgens de mooie Queen Mary's Rose garden (foto 51). Daarna was het helaas tijd terug te gaan, mijn bagage op te halen bij Piccadilly Circus (foto 52) en terug te vliegen naar Amsterdam Schiphol.

British Museum
47
British Museum
48
Regent Park
49
Regent Park
50
Queen Mary's Rose garden
51
Piccadilly Circus
52

 Bekijk ook de foto's van mijn bezoek aan Londen in april 2008 en juli 2009 of  
 
bekijk mijn andere foto's en reisverslagen.