Kopenhagen: 2 juli 2006

 

Kongens Nytorv is een van de grootste en mooiste pleinen van Kopenhagen. Op het plein staat een enorm standbeeld van Christiaan V. Aan het plein staat ook het bekende Hotel d'Angleterre. Op het plein werd een fototentoonstelling van "Earth Matters" gehouden, getiteld "Spirits of the Wild" met schitterende natuurfoto's.
Kongens Nytorv Kongens Nytorv Standbeeld Christiaan V Spirits of the wild
Vanaf Nyhavn vertrekken verschillende rondvaarten met gids die de stad Kopenhagen wat beter laten zien vanaf het water. Ook Zuid-Kopenhagen is op deze manier goed te zien. Vanaf Nyhavn ging de rondvaart op de Inderhavn langs de zeer luxueuze jachten die hier lagen eerst naar De Kleine Zeemeermin waar het ondanks het tijdstip (half elf op zondagochtend) al behoorlijk druk was. Verder varend over de Inderhavn, langs een replica van David van Michelangelo, gaat de tocht naar Christianshavn. Deze haven wordt soms wel Klein Amsterdam genoemd en de makers hebben Amsterdam dan ook voor ogen gehad toen zij de haven bouwden. Van Christinanshavn verder door Zuid-Kopenhagen langs Christiansborg Slot waar de parlementsgebouwen zijn, om uiteindelijk na een uur weer in Nyhavn terug te komen, op tijd voor een lekkere Italiaanse koffie.

Start
Nyhavn gezien vanaf het water
Nyhavn

Nyhavn

Jachtjes
Rondvaart
Rondvaart
Zeemeerminnen
Zeemeermin
David van Kopenhagen
David

Museum
P1000071.jpg
Amaliehaven
Wat kost dat nou?
Bootje
Inderhavn
Inderhavn
Christianshavn
Christianshavn
Christiaanshaven
Klein Amsterdam

Brug
Christiansborg slot
Christiansborg
Christiaansburg
Parlement
Copenhagen
Nyhavn
Kopenhagen
Kopenhagen
Vanaf Nyhavn is het een klein stukje lopen naar Kongens Have, vroeger de koningstuin en nu een favoriete plek voor de inwoners van Kopenhagen om te wandelen, te zonnen en te luieren. De Kongens Have ligt rondom Rosenborg Slot. Dit koninklijke paleis is de meest bezochte bezienswaardigheid van Kopenhagen en is gebouwd in Hollandse renaissance stijl in 1600 als zomerverblijf van Christiaan V.In de ondergrondse schatkamer bevinden zich de kroonjuwelen, die te bezichtigen zijn. Ook het paleis zelf is een bezoek waard met heel veel kunstvoorwerpen.
Kongens have Rosenborg Slot Kroon Kroon Margaretha Servies
Rosenborg slot Rosenborg Slot
De Rundetarn is een 35 meter hoge toren, 15 meter in doornee waardoor een 209 meter lang spiraalvormig kassseien pad  loopt dat zevenenhalf keer rond de toren gaat. De toren geeft een heel mooi uitzicht over Kopenhagen. De Rundetarn werd gebouwd door Christiaan IV als observatorium voor de universiteit. Elk jaar wordt hier nog een fietswedstrijd gehouden, waarbij degene wint die het snelst naar boven en weer naar beneden rijdt. De toren markeerde helaas weer het einde van dit bezoek aan Kopenhagen. Laatste stop was het vliegveld, waar het bagagesysteem het begeven had door de enorme hitte en waar het dus een enorme chaos was, zoals op de laatste foto is te zien.
Rundetårn Kopenhagen vanaf Rundetårn Rundetårn uitzicht Rundetarn uitzicht
Kopenhagen Uitzicht op Marmorkirken Gert Nanninga Vliegveld Kopenhagen

Pagina:   1  2 
Deel 1: Zaterdag 1 juli

 

Terug naar de index